Delfts Blauw tegeltje

Tijdloze tegelspreuken! Alles over het maken van een Delfts Blauw tegeltje.

Delfts Blauw tegeltjeTegelspreuken. Of u ze nou ziet in de keuken, de badkamer, de woonkamer of op het toilet, deze spreuken hebben één ding gemeen: ze toveren vrijwel altijd een glimlach op ieders gezicht of zijn in ieder geval verantwoordelijk voor een overpeinzing of een gedachte. Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een leuk Delfts Blauw tegeltje.

Bekijk hier de Delfts Blauwe tegeltjes >>

Delfts Blauw tegeltje:

• Spreuken

Tegelspreuken zijn er in alle soorten en maten. Alle onderwerpen die u kunt bedenken, komen op tegeltjes voorbij. Onderwerpen als humor, werk, liefde, huwelijk en vriendschap kunnen geschikt zijn om ook uw huiskamer op een tegel te verrijken. Verder kunt u natuurlijk variatie aanbrengen in lettertype, lettergrootte en lay-out.

• Leuke wijsheden

Wijsheden hoeven natuurlijk niet per se ouderwets te zijn. Ook de moderne tijd levert allerlei gedachtes op die het waard zijn om op een tegeltje te zetten. Zo kunt u denken aan citaten van beroemde personen, bijvoorbeeld “Argumenten moet je niet tellen, maar wegen” (Cicero) en “Geluk alleen maakt niet gelukkig” (J. Greshoff).
Maar ook spreekwoorden en gezegdes kunnen een tegeltje sieren en verder kan men natuurlijk humor gebruiken, zoals “Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn”. Verder laat een spreuk als “Whatsappen met een vrouw is als een bom ontmantelen, een foutje en je bent er geweest” (Rumag) zien dat tegelspreuken ook met de tijd meegaan.

• Tegeltjes met eigen opdruk

Uiteraard kunt u de tegeltjes zo persoonlijk maken als u zelf wilt. U kunt kiezen uit de gevestigde spreuken en citaten, maar u kunt ook uw eigen creativiteit de boventoon laten voeren. Zo kunt de tegeltjes als cadeau aanbieden voor iemand die u kent en dit cadeau dan ook nog een extra persoonlijke noot meegeven. Verder mag u dit toespitsen op iedere situatie die voor de begunstigde van toepassing is. Of het nu gaat om een huwelijk, een verjaardag of een andere speciale situatie. Tegelspreuken zijn voor verschillende mensen, in verschillende situaties of verschillende momenten altijd een leuk cadeau.

Bekijk hier meer over het Delfts Blauwe tegeltje >>

Meer informatie over tegeltjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *