Tegeltjes wijsheid

Tegelwijsheden als origineel cadeau, voor een ander of voor jezelf!

Tegeltjes wijsheidWie kan het zich niet meer herinneren? De tegeltjes met spreuken en gezegdes aan de wand in de gang of in het toilet bij opa en oma.Ouderwets? Oubollig? Steeds vaker zie je teksten in huis of op sociaal media voorbij komen: spreuken zijn weer helemaal van nu! Bekijk hieronder meer informatie over tegeltjes wijsheid, enkele spreuken vindt u terug en kunt u de mooiste tegeltjes maken bij de specialist.

Waar komt de tegelspreuk vandaan?

De tegelspreuken zoals wij die tegenwoordig kennen, zijn begonnen met teksten in de vloer, die vooral in de zestiende eeuw zeer populair waren in Nederland. De tegels lagen in de vloer verwerkt, met vooral diepzinnige boodschappen . In de zeventiende eeuw kwamen er ook etensborden met spreuken die men aan het denken moest zetten en gespreksonderwerpen konden worden tijdens de maaltijd.

Pas vanaf de negentiende eeuw werden de spreuken aan de wand gehangen, al waren dit eerst meer een soort van “ schilderijen” die bestonden uit meerdere tegels. Deze spreuken zag je vaak in boerderijen boven de open haard of in de keuken en hadden meestal een religieus karakter.Later in deze eeuw kwamen de tegeltjes die wij nu allemaal nog kennen zoals ze bij onze (groot)ouders hingen.

Bekijk hier meer over tegeltjes maken >>

Tegeltjes wijsheid:

Veel voorkomende tegelspreuken.

De oorspronkelijke Hollandse tegelspreuken hebben vaak een boodschap, wijsheid of doordenkertje, maar ook liefde, geluk en humor zijn populaire onderwerpen. Veel gebruikte tegelspreuken die je nog vaak tegenkomt zijn:

  • Van het concert des levens krijgt niemand een program
  • Beter 1 vogel in de hand, dan 10 in de lucht
  • Beter een goede buur, dan een verre vriend
  • Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert
  • Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen

Maar wat is er leuker dan het maken van je eigen tegel met je persoonlijke tekst?! Een blijvende herinnering, een origineel cadeau of persoonlijke boodschap. En wat te denken van het maken van een tegeltje van het geboortekaartje of je trouwkaart als unieke nagedachtenis aan een bijzondere dag. Een tegeltjes wijsheid is ontzettend gaaf om dit af te laten drukken op tegeltjes!

Stuur ons jouw favoriete spreekwoord , gezegde of persoonlijke tekst en ontvang een met zorg gemaakte spreuktegel!

Bekijk hier alles over tegeltjes bedrukken >>

Meer informatie over tegeltjes en spreuken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *